Scheenbeenklachten

Uitleg

Scheenbeenklachten zijn veelvoorkomende blessures, vaak bij sporters zoals hardlopers en deelnemers aan ren- en springsporten. Bekende benamingen zijn shin splints en mediaal tibiaal stress syndroom (MTSS). Deze klachten ontstaan geleidelijk door herhaalde kracht op de voeten en scheenbenen, waarbij het periost geïrriteerd raakt, wat pijn veroorzaakt.

Mogelijke oorzaken

Scheenbeenklachten worden vaak gezien bij sporters, vooral bij hardlopers en degenen die herhaaldelijk kracht op hun voeten en scheenbenen uitoefenen, zoals bij ren- en springsporten. Het ontstaan van deze klachten is meestal het gevolg van overbelasting en een gebrek aan balans tussen belasting en rust. Naast sportgerelateerde factoren kunnen ook individuele kenmerken, zoals geslacht, mobiliteit in de heup en voetstructuur, bijdragen aan het ontstaan van scheenbeenklachten.

Behandelingen & diagnose

De behandeling van scheenbeenklachten varieert per persoon. Bij Fysio Moov streven we naar een goede balans tussen (revalidatie) Training en rust. Soms gebruiken we aanvullende technieken zoals dry needling of shockwave therapie.

Herstelproces & tijd

Het herstel van scheenbeenklachten is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de ernst van de klachten en de individuele respons op behandeling. Over het algemeen is een geleidelijke aanpak vereist, waarbij gedoseerde belasting en voldoende rust cruciaal zijn voor herstel. Het kan enige tijd duren voordat de klachten volledig verdwijnen.
afspraak maken