Migraine

Uitleg

Migraine is een specifieke vorm van hoofdpijn die wordt gekenmerkt door een kloppende pijn aan één zijde van het hoofd. Deze gaat vaak samen met symptomen zoals misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid. Lichamelijke inspanning kan de klachten verder verergeren.

Mogelijke oorzaken

Migraine kan getriggerd worden door verschillende factoren, waaronder hormonale veranderingen, bepaalde voedingsmiddelen, veranderingen in het weer, of intense mentale activiteit. De aanvallen kunnen voorafgegaan worden door visuele of sensorische waarschuwingssignalen, zoals het zien van flitsen, golvende beelden of het ervaren van tintelingen.

Behandelingen & diagnose

Hoewel de diagnose van migraine door een arts gesteld moet worden, speelt de fysiotherapeut een ondersteunende rol in het beheer van de klachten. Behandelingen kunnen onder meer aerobe (revalidatie) training en ontspanningsoefeningen omvatten, die effectief zijn gebleken in het verminderen van de frequentie en intensiteit van de aanvallen.

Herstelproces & tijd

Het beheersen van migraine vergt vaak een persoonlijke en langdurige aanpak, waarbij het vinden van een balans tussen activiteit en rust centraal staat. Regelmatige sessies met een fysiotherapeut kunnen helpen bij het ontwikkelen van effectieve strategieën voor het omgaan met en verminderen van de klachten.
afspraak maken