(Revalidatie) training

Op maat gemaakte training voor duurzaam herstel

Wat is revalidatie training?

Revalidatie training is een gestructureerd en individueel afgestemd trainingsprogramma dat gericht is op het herstellen, verbeteren en behouden van de fysieke functies en mobiliteit van een sporter na een blessure, operatie of medische aandoening. Deze vorm van training richt zich op het versterken van spieren, het verbeteren van de mobiliteit en het hertrainen van bewegingspatronen om de sporter te helpen terug te keren naar een zo hoog mogelijk niveau van functioneren in het dagelijks leven, werk en sport.
afspraak maken

Wanneer

uitleg

Revalidatie training is nodig na blessures zoals spierverrekkingen en botbreuken om pijn te verminderen en mobiliteit te herstellen. Na operaties aan het bewegingsapparaat helpt het bij het verminderen van stijfheid en het herstellen van functionaliteit. Voor chronische aandoeningen zoals artritis en rugpijn verbetert revalidatie training de dagelijkse functionaliteit en vermindert het pijn. Sporters gebruiken revalidatie training om sportprestaties te herstellen en terug te keren naar hun gewenste niveau.

extra info

Revalidatie training wordt uitgevoerd onder begeleiding van een gespecialiseerde Moov therapeut, en kan verschillende technieken en methoden omvatten, waaronder krachttraining, mobilisatie-oefeningen, balansoefeningen en functionele training. Krachttraining is gericht op het versterken van spieren rond het aangedane gebied, mobilisatie-oefeningen om de mobiliteit van gewrichten en weefsels te verbeteren, balansoefeningen om stabiliteit te bevorderen, functionele training om alledaagse bewegingen te verbeteren, en cardiovasculaire training om de algehele conditie te verbeteren.omvatten, waaronder krachttraining, mobilisatie-oefeningen, balansoefeningen en functionele training. Krachttraining is gericht op het versterken van spieren rond het aangedane gebied, mobilisatie-oefeningen om de mobiliteit van gewrichten en weefsels te verbeteren, balansoefeningen om stabiliteit te bevorderen, functionele training om alledaagse bewegingen te verbeteren, en cardiovasculaire training om de algehele conditie te verbeteren.
Afspraak maken