Dry needling

Een innovatieve techniek voor pijnverlichting en spierontspanning

Wat is dry needling?

Dry Needling is een geavanceerde therapievorm binnen de fysiotherapie, waarbij dunne acupunctuurnaalden worden gebruikt om triggerpoints, ook wel spierknopen genoemd, doeltreffend te ontspannen. Het is een integraal onderdeel van een uitgebreide behandeling en wordt vaak gecombineerd met mobilisaties, oefentherapie en medical taping. Deze techniek richt zich specifiek op klachten die voortkomen uit spierproblemen. Het hoofddoel is het opwekken van een 'local twitch response', wat leidt tot een optimalisatie van de hormoonhuishouding in de spier, waardoor deze kan ontspannen. Vaak wordt direct na de behandeling een merkbaar resultaat waargenomen.
afspraak maken

Wanneer maken we gebruik van dry needling?

uitleg

Dry Needling wordt vaak gebruikt bij: Nekklachten die veroorzaakt worden door stijve spieren; Hoofdpijnklachten: dry needling hoofdpijn Schouderklachten: dry needling schouder Tenniselleboog: dry needling tenniselboog Golferselleboog: dry needling golferselleboog Bekken-/heupklachten; (sport-) Liesklachten; Knieklachten (Patella-femorale klachten); Shin Splint; Hielspoor: dry needling bij hielspoor Achillespeesklachten: dry needling achilespees.

extra info

Dry needling richt zich op het behandelen van spierknopen die pijn en disfunctie veroorzaken, terwijl acupunctuur gericht is op het herstellen van de energetische balans in het lichaam.
Afspraak maken