Blog

Fysio Moov

Blog

Fysio Moov

Wat is het verschil tussen manueel therapie en chiropractie?

Het Verschil Tussen Manuele Therapie en Chiropractie: Wat je Moet Weten Bij Fysio Moov bieden we onder andere manuele therapie aan. Een vraag die we vaak krijgen is wat nu eigenlijk het verschil is tussen manuele therapie en chiropractie. In dit artikel zullen we je door de verschillen leiden.

Waar verschillen Manuele Therapie en Chiropractie met elkaar?

Dit zijn de grootste verschillen tussen manuele therapie en chiropractie:

- Lokaal of hele lichaam: Een manueel therapeut focust op je hele lichaam en neemt hier gezien de behandeltijd ruim de tijd voor. Een chiropractor heeft ook een holistische visie, maar behandelt over het algemeen minder lang.

- Manipulatie (kraken) of zachte behandeling: Bij de chiropractor wordt het lichaam gekraakt en hier ligt dan ook de nadruk op. Bij manueel therapeuten is dit een onderdeel van de behandeling, maar de therapeut neemt ook de kennis als fysiotherapeut met zich mee.

Waar verschillende behandelingen van Manuele Therapie en Chiropractie met elkaar?

Wanneer er wordt gesproken over manuele therapie, dan is er sprake van een behandeling waarbij de handen worden gebruikt. Veel chiropractische technieken zijn dus een vorm van manuele therapie. Om het verschil tussen een manueel therapeut en een chiropractor te begrijpen, kijken we naar de opleidingen. Studenten voor de opleiding Chiropractie volgen gedurende 5 jaar een fulltime academische opleiding. Een student Manuele Therapie volgt een opleiding van 3 jaar na het behalen van de volledige fysiotherapie-opleiding.

Wil je meer weten over manuele therapie of ben je benieuwd of het geschikt is voor jouw klachten? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie en advies. Bij Fysio Moov staan we klaar om je te helpen herstellen en je weer op weg te helpen naar een actief en pijnvrij leven.

Wil je weten of manuele therapie of chiropractie beter bij je past? Plan een vrijblijvend gesprek met een van onze therapeuten!

Afspraak maken