Blog

Fysio Moov

Blog

Fysio Moov

Mediale Collaterale Band-letsel (MCL knie)

De mediale collaterale band (MCL) biedt versteviging aan de binnenzijde van de knie en is verantwoordelijk voor stabiliteit, vooral wanneer de knie naar binnen beweegt. Letsel aan de binnenband komt relatief vaker voor. Vanwege de verbinding van de mediale band met de mediale meniscus, kan letsel aan de MCL ook letsel aan de meniscus veroorzaken.

Trauma waarbij de knie naar binnen buigt, kan leiden tot letsel aan de binnenband. Dit kan gepaard gaan met zwelling, pijn aan de binnenkant van de knie en een gevoel van instabiliteit.

Diagnose

De diagnose wordt gesteld op basis van anamnestisch onderzoek en beweegonderzoek. De mediale collaterale band kan verschillende gradaties van schade hebben:
- Graad 1: Verrekking
- Graad 2: Partiële ruptuur
- Graad 3: Volledige ruptuur

Alleen bij graad 3 letsel kan een operatie worden overwogen.

Behandeling

Behandeling bestaat uit oefentherapie en het geleidelijk opbouwen van belasting van de knie. In eerste instantie worden statische oefeningen uitgevoerd, gevolgd door dynamische oefeningen die gericht zijn op terugkeer naar de sportactiviteit.

Door je Knie Gegaan?

Wij kunnen het letsel beoordelen en een passende behandeling toepassen. Maak een afspraak voor een consult.

Fysio Moov is een innovatieve sportfysiotherapiepraktijk waar persoonlijk contact centraal staat, zowel tijdens de behandeling als in onze communicatie. Onze focus ligt op het voortdurend verbeteren van onze kennis op basis van onderzoek en trends in de markt. Wij zijn van mening dat herstel, naast effectief, ook plezierig kan zijn.

Heb je een MCL-knieblessure? Neem contact op voor een op maat gemaakt herstelplan en begin je weg naar volledig herstel!

Afspraak maken