Blog

Fysio Moov

Blog

Fysio Moov

Laterale Collaterale Bandletsel (LCL knie)

De laterale band zorgt voor versteviging aan de buitenzijde van de knie. Deze verzorgt stabiliteit en komt op spanning als de knie naar buiten beweegt. Een geïsoleerd laterale bandletsel komt niet vaak voor. Deze gaat vaak samen met een meniscus- of kruisbandletsel.

Mogelijke Oorzaken (Vaak in Combinatie)

Buitenbandletsel kan ontstaan door trauma waarbij de knie naar buiten beweegt. Dit kan gepaard gaan met vocht- en pijnlocaties aan de buitenzijde, met eventueel een instabiel gevoel.

Diagnose

De diagnose wordt gesteld op basis van anamnestisch en beweegonderzoek. De laterale collaterale band kan verschillende gradaties van schade hebben:
- Graad 1: Verrekking
- Graad 2: Partiële ruptuur
- Graad 3: Volledige ruptuur

Alleen bij graad 3 kan er eventueel een operatie worden overwogen.

Behandeling

De behandeling bestaat uit oefentherapie en opbouw van belasting van de knie. In eerste instantie worden statische oefeningen uitgevoerd, waarbij wordt toegewerkt naar dynamische oefeningen gericht op de sport die beoefend moet worden.

Door je Knie Gegaan?

Wij kunnen goed beoordelen welke gradatie letsel aanwezig is en de juiste behandeling toepassen. Maak eens een afspraak!

Fysio Moov is een innovatieve sport fysiotherapiepraktijk waar persoonlijk contact centraal staat, zowel tijdens de behandeling als in onze communicatie. Onze focus ligt op het voortdurend verbeteren van onze kennis op basis van onderzoek en trends in de markt.

Last van een LCL-knieblessure? Boek een sessie met onze experts en werk aan een veilig en effectief herstel!

Afspraak maken